Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-08@03:52:56 GMT

۱۹۷ هزار نفر متقاضی کارت هوشمند پشت نوبت چاپخانه

تاریخ انتشار: ۴ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۹۸۵۷۸۹

۱۹۷ هزار نفر متقاضی کارت هوشمند پشت نوبت چاپخانه

به گزارش خبرنگار مهر، شهرام رسولی عصر شنبه در مراسم گرامیداشت هفته ثبت احوال در اردبیل اظهار کرد: ثبت وفات و ولادت در استان اردبیل به موقع انجام می‌شود و ۹۹ درصد ثبت اطلاعات در مهلت قانونی در بیمارستان‌ها و مراکز آرامستان‌ها به انجام می‌رسد.

وی تصریح کرد: استان اردبیل در بحث ولادت جایگاه ۱۶ و فوت نیز جایگاه ۱۵ کشور را به خود اختصاص داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل ثبت احوال استان اردبیل جایگاه استان اردبیل را در بحث طلاق ششم و بحث ازدواج چهاردهم اعلام کرد و گفت: بیشترین ولادت در استان سیستان و بلوچستان رخ می‌دهد که به ازای هر مادر ۳ کودک در شناسنامه‌ها به ثبت رسیده است.

رسولی افزود: در استان اردبیل به ازای هر مادر ۱.۶ دهم کودک وجود دارد که وضعیت ولادت در این استان بدتر از سایر استان‌هاست.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: پیرترین استان‌های کشور گلستان، مازندران و اردبیل هستند که در جایگاه‌های پایین‌تری قرار دارند.

رسولی با بیان اینکه از یک میلیون و ۴۸ هزار نفر واجد شرایط دریافت کارت هوشمند تاکنون برای ۷۹۱ هزار نفر کارت ملی هوشمند صادر و تحویل داده شده است، اضافه کرد: ۹۹۷ هزار و ۶۴۱ نفر در استان فرم دریافت کارت ملی هوشمند را تکمیل و مراحل ثبت‌نام را انجام دادند و تاکنون برای ۷۵.۵ درصد کارت ملی نیز صادر شده است.

وی بیان کرد: برای ۸۷۲ نفر کارت ملی هوشمند صادر اما برای دریافت آن مراجعه نکردند که کارت آنها در ادارات ثبت احوال موجود است.

رسولی ادامه داد: ۱۹۷ هزار متقاضی کارت ملی هوشمند در نوبت چاپ کارت خود هستند که اخیراً با عقد قرارداد چاپخانه دولتی، سازمان برنامه و بودجه و ثبت احوال قرار شده تأمین اعتبار مورد نیاز مشکلات رفع و هر چه سریع‌تر چاپ کارت ملی به انجام برسد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: تا آخر امسال ۵۰ درصد متقاضیان کارت ملی هوشمند خود را دریافت خواهند کرد و برای ۵۰ درصد مابقی نیز در ۳ ماهه اول سال آینده اقدامات مؤثر در چاپ و تحویل کارت ملی انجام خواهد شد.

رسولی دلیل تأخیر در صدور کارت ملی هوشمند و چاپ آن را عدم تأمین اعتبار مورد نیاز اعلام کرد و گفت: البته تحریم‌ها نیز در این موضوع تأثیرگذار بودند.

وی فعالیت ۱۶ اداره و ۱۴ نمایندگی ثبت احوال را در استان یادآور شد و تصریح کرد: ۶۸ دفتر پیشخوان نیز با ادارات ثبت احوال همکاری داشته و خدماتی را به هموطنان ارائه می‌کنند.

رسولی گفت: افرادی که کارت ملی و یا شناسنامه خود را گم کرده‌اند، می‌توانند با مراجعه به ادارات ثبت احوال و یا دفاتر پیشخوان درخواست فقدان و صدور مجدد کارت ملی هوشمند و شناسنامه را ارائه کنند.

وی افزود: با تکمیل آرشیو الکترونیکی دیگر نیازی به مراجعه در محل تولد نیست و از هر استان می‌توان با وارد شدن به سامانه و ثبت شماره ملی خدمات ثبت احوال را دریافت کرده و از آن بهره‌مند شد.

مدیرکل ثبت احوال استان اردبیل خاطر نشان کرد: به هیچ وجه ثبت احوال در افزایش یا کاهش سن افراد دخیل نیست بلکه با حکم دادگاه این کار انجام می‌شود اما در حذف پیشوند و پسوند نام و نام خانوادگی افراد و مراجعین ما می‌توانیم خدماتی را طبق قانون ارائه کنیم.

کد خبر 5383878

منبع: مهر

کلیدواژه: ثبت احوال اردبیل کارت هوشمند چاپخانه آرامستان ولادت طلاق سیستان و بلوچستان شناسنامه مازندران کارت ملی هوشمند حکم دادگاه ویروس کرونا بوشهر خطبه های نماز جمعه بارش برف آمار کرونا کرمانشاه گرگان قاسم سلیمانی شب یلدا واکسن کرونا آتش سوزی بارش باران شیوع کرونا عکس استانها کارت ملی هوشمند استان اردبیل ثبت احوال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۸۵۷۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چه اسم و فامیلی را می‌توان تغییر داد؟

افراد به دلایل مختلف ممکن است تصمیم به تغییر نام و نام خانوادگی خود داشته باشند و بخواهند شناسنامه خود را در این خصوص اصلاح کنند، لازم است بدانیم این موضوع مستلزم قوانینی است که باید به آنها توجه کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، شهرنشینی مستلزم رعایت قوانین و قواعد شهری است و کارشناسان بر این باورند شهرنشینان هنگامی که به حقوق یکدیگر احترام بگذارند و به مسئولیت‌های خویش در برابر شهر و اجتماع عمل کنند، به «شهروند» ارتقا پیدا می‌کنند.

حقوق شهروندی مجموعه حق‌هایی است که هر کدام از شهروندان از آن برخوردارند و باید توسط دیگر شهروندان و حاکمیت رعایت شود، حقوق شهروندی در ایران نیز همچون بسیاری از کشورها پذیرفته شده است که بارزترین و مهم‌ترین نمود آن قانون اساسی است که در اصول ۳۲، ۳۴، ۳۵، ۳۷، ۳۸ و ۳۹ به آن اشاره شده است.

یکی از موضوعات قابل توجه حقوق شهروندی، موضوع تغییر اسم و فامیل است؛ هیچ محدودیتی برای درخواست تغییر نام خانوادگی وجود ندارد و هر کسی می‌تواند برای تغییر نام خانوادگی خود به سازمان ثبت احوال مراجعه کند و درخواست را داشته باشد، اما همه افراد موفق به تغییر نام خانوادگی خود نخواهند شد، چرا که در این خصوص قوانینی وجود دارد.

طبق ماده ۲۰ قانون ثبت احوال، انتخاب بعضی نام‌ها ممنوع است، همچنین افرادی که این نام‌ها را داشته باشند با رعایت مقررات می‌توانند نام خود را تغییر دهند؛ افرادی که نامشان نامتناسب با جنس است (مانند ماشاالله برای بانوان و اشرف و اکرم برای آقایان)، افرادی که نامشان اسامی ایام هفته (مانند شنبه، دوشنبه) باشد، افرادی که نامشان مرکب ناموزون (مانند: سعید بهزاد، شهره فاطمه) باشد و یک نام محسوب نشوند، افرادی که نام آنها موجب هتک حیثیت مقدسات اسلامی می‌شود.

افرادی که نامشان ترکیبی از اسم و عنوان و عناوین لشکری یا کشوری (مانند سروان، سرتیپ، دکتر، شهردار یا سروان محمد و شهردار) است، افرادی که نامشان القاب ساده و مرکب (مانند ملک الدوله، خان، یا شوکت الملک، حاجیه سلطان و سلطانعلی) باشد، افرادی که نامشان زننده و مستهجن است (زننده و مستهجن بودن این نام‌ها باید به تأیید شورای عالی برسد)، افرادی که نامشان مغایر با کرامت انسانی و شأن و منزلت آنها مانند گرگ، قوچی است، افرادی که نام آنها مغایرت زیادی با عرف و فرهنگ و مقدسات مذهبی دارد (مانند چنگیز)، افرادی که نامشان فرهنگ بیگانه را اشاعه و ترویج می‌کند (مانند وانوشکا) از دیگر افرادی هستند که می‌توانند نام خود را تغییر دهند.

افرادی که معنای لغوی نامشان در جامعه غیرقابل پذیرش بوده و سبب تحقیر اشخاص می‌شود، افرادی که نامشان کلمات زائد و غیرضروری (مانند قلی، غلام) دارد، افرادی که نامشان به علت لهجه گوینده و آشنا نبودن مأمور ثبت با لهجه‌ها و الفاظ و معانی محلی اشتباه نوشته شده است (مانند منیجه به منیژه)، افرادی که نام آنها با پدر و یا مادر خود یکسان است، افرادی که نامشان با برادران یا خواهرانشان یکسان باشد، افرادی که می‌خواهند نامشان از عربی به فارسی نوشته شود (مانند رحمن به رحمان، اسمعیل به اسماعیل، اسحق به اسحاق)، افرادی که مشرف به دین اسلام با تأیید مراجع ذی‌صلاح می‌شوند، افرادی که تغییر جنسیت داده‌اند و دادگاه به صدور حکم تغییر نوع جنس در اسناد سجلی و شناسنامه اقدام کرده است، افرادی که نامشان دارای پیشوند خاص (مانند عبد که خاص اسامی و صفات ذات پروردگار است) باشد، این افراد نیز می‌توانند نام خود را تغییر دهند.

طبق ماده ۲۰ قانون ثبت احوال کشور، تشخیص نام‌های ممنوع با شورای عالی ثبت احوال است و این شورا نمونه‌های آن را تعیین و به سازمان اعلام می‌کند، همچنین انتخاب نام در مورد اقلیت‌های دینی شناخته شده در قانون اساسی تابع زبان و فرهنگ دینی آنها است؛ لازم به ذکر است که ذکر سیادت در اسناد سجلی ساداتی که سیادت آنها در اسناد سجلی پدر یا جد پدری مندرج باشد یا سیادت آنها با دلایل شرعی ثابت شود الزامی است، مگر افرادی که خود را سید ندانند یا عدم سیادت آنان از لحاظ شرعی احراز شود.

طبق آئین نامه اجرایی ماده ۴۰ قانون ثبت احوال، نام‌های خانوادگی که از واژه‌های نامناسب تشکیل شده باشند، نام خانوادگی طولانی که بیش از دو کلمه نباشند، نام خانوادگی که از واژگان خارجی تشکیل شده باشند، نام‌های خانوادگی که از کلمات مغایر با ارزش‌های فرهنگ اسلامی و مذموم تشکیل شده باشد، نام خانوادگی که از مناصب یا القاب و عناوین و واژه‌های منسوب تشکیل شده باشد، نام خانوادگی که از اسامی محل یا منسوب به محل و نامناسب تشکیل شده است، نام خانوادگی که موجب ننگ و سرافکندگی باشد، می‌توانند تغییر کنند، همچنین اگر نام خانوادگی با نام خانوادگی پدر، جد پدر، فرزند، برادر، خواهر و عمو یکسان نباشد و افراد برای حفظ وحدت فرد بخواهند آن را تغییر دهند، بلامانع است.

افرادی که خواهان تغییر نام هستند، باید ۱۸ سال به بالا بوده یا اگر کمتر از ۱۸ سال دارند، باید دارای حکم رشد باشند؛ پدر یا جد پدری می‌تواند با ارائه شناسنامه اقدام به تعویض نام فرزندان کمتر از ۱۸ سال کند، همچنین سرپرست قانونی (قیم، امین، وصی) با ارائه مدارک مستند برای افراد صغیر و محجور که سمت او احراز شده باشد، می‌تواند اقدام کند.

کد خبر 751351

دیگر خبرها

  • چه اسم و فامیلی را می‌توان تغییر داد؟
  • کارت هوشمند«نسک»؛ گامی برای ورود حجاج به مشاعر مقدسه
  • ثبت‌نام یک کارت جدید بانکی با امکان سرمایه‌گذاری هوشمند
  • راهنمای طراحی و چاپ حرفه ای کاتالوگ در چاپخانه تهران
  • زائران حج تنها با کارت هوشمند امکان ورود به مکه را دارند
  • «کارت هوشمند حج»؛ فناوری جدید عربستان برای حجاج
  • استعلام حضور اتباع و مهاجران خارجی از طریق سایت «سهما»
  • سازمان ملی مهاجرت اعلام کرد؛ تمدید زمان ارسال کد استعلام حضور اتباع و مهاجران خارجی
  • ثبت کد ارسالی برای استعلام حضور اتباع و مهاجران خارجی
  • مداحی زیبای حاج مهدی رسولی به مناسبت شهادت امام جعفر صادق(ع)