Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از تجارت‌نیوز، صف‌های طولانی تزریق واکسن کرونا کسب‌وکار جدیدی ایجاد کرده است. افرادی هستند که جای سالمندان و خانواده آنها در صف می‌ایستند و برای ایستادن در صف واکسن پول می‌گیرند؛ حدودا ساعتی ۱۰۰ هزار تومان.

یکی از مراجعان می‌گوید چند روز است که برای تزریق واکسن کرونای مادرم به یکی از مراکز می‌روم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنجا در صف واکسن افرادی هستند که جای شما در صف می‌مانند و پول می‌گیرند. کاری که حداقل در تهران رایج است.

فرید می‌گوید من دو بار مجبور شدم در صف بمانم و این مدت چند نفری هم از من سوال کردند که چند می‌گیرم تا جای آنها در صف بمانم و برای آنها نوبت واکسن بگیرم.

احمد فرد دیگری است که می‌گوید واکسن مادرش را همین دیروز زده است. می‌گوید برای من مشکلی پیش نیامد چون به اندازه کافی وقت داشتم که چند ساعت در صف واکسن بمانم. اما چند نفر از دوستانم مجبور شدند ساعتی ۱۰۰ هزار تومان بدهند تا فردی به جای آنها در صف بماند.

۱۲ ساعت صف انتظار واکسن کرونا

م. امیدوار یکی از افرادی است که جای مردم در صف می‌ماند. قیمت مشخصی نمی‌دهد و می‌گوید بسته به مرکزی که می‌خواهید واکسن بزنید قیمت متفاوت است. بعضی از مراکز منظم است و با یک بار مراجعه و دو سه ساعت در صف ماندن واکسن می‌زنند. اما برخی مراکز دیگر اذیت می‌کنند.

او می‌گوید برای یکی از مشتری‌ها دو سه روز پیش در شمال شرق تهران نوبت گرفتم. یک بار ساعت یک شب رفتم و اسم نوشتم. یک بار هم صبح ساعت ۶ رفتم آنجا و کمی منتظر ماندم و مدارک را دادم و کارها را آماده کردم. اما وقتی مشتری برای زدن واکسن آمد، گفتند ما در این مرکز این واکسن را نمی‌زنیم و مجبور شدم بروم به مرکزی در شمال تهران و دوباره نوبت بگیرم.

برای همین او می‌گوید برای گرفتن نوبت و تعیین دستمزد اول باید کارت ملی و کارت واکسن را ببیند. بسته به مرکز درمانی قیمت می‌دهد. او می‌گوید اگر کارت ملی و واکسن را بفرستید امشب یا فردا شب می‌توانم بروم و نوبت بگیرم.

اما تاکید می‌کند که باز هم باید انتظار یکی دو ساعت معطلی را داشته باشید. چون تزریق واکسن دقیقا سر ساعت انجام نمی‌شود. اما بهتر از این است که ۱۲ ساعت معطل شوید.

هفته گذشته تزریق دوز دوم واکسن کرونا بعد از چند روز دوباره از سر گرفته شد. مراکز تزریق واکسن شاهد صف‌های طولانی مردم بود. در یکی از این مراکز یکی از مراجعان می‌گفت برخی از مردم ساعت ۸ شب آمده‌اند مقابل مرکز که نامشان را در لیست بنویسند. برخی ساعت ۱۲ شب آمده‌اند.

یکی دیگر از افراد گفته بود که از ساعت ۴ صبح با پدر و مادرش در صف واکسن بوده و روز اول ۸ ساعت انتظارشان بی‌فایده بوده و نتوانسته‌اند واکسن بزنند.

اما همه افراد امکان و توان ماندن در صف را ندارند و ترجیح می‌دهند در قبال پرداخت پول، کسی جای آنها در صف بماند و برای آنها نوبت بگیرد.

ناتوانی وزارت بهداشت در مدیریت تزریق واکسن حالا این کاسبی جدید را ایجاد کرده است.

۸۰۰ هزار تومان هزینه ماندن در صف

یکی از این افراد می‌گوید قیمت را بعد از دیدن کارت واکسن و مشخص شدن نام مرکزی که دز اول را زده‌اید می‌گویم. اگرچه تاکید می‌کند خودش نرخ مشخصی ندارد و مشتری‌ها هر کدام هر چقدر بخواهند می‌دهند. او می‌گوید نوبت گرفتن از یک مرکز کار راحتی است و ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان می‌گیرد. اما برخی مراکز سخت می‌گیرند و مجبور می‌شود دو شب در رفت و آمد باشد. آن وقت گران‌تر می‌شود. مثلا حدود ۸۰۰ هزار تومان.

اما این اولین باری نیست که ایستادن در صف و گرفتن نوبت به منبع درآمدزایی تبدیل می‌شود. پیش از این زمانی که قیمت دلار صرافی ملی و بازار آزاد اختلاف زیادی داشت، برخی از افراد کارت ملی خود را اجاره می‌دادند و ساعت‌ها در صف صرافی ملی می‌ایستادند تا بتوانند با کارت ملی خود برای فرد دیگری سهمیه دلار بخرند. کاری که برای این افراد درآمد ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومانی داشت. اما مشکل این بود که این افراد فقط یک بار چنین امکانی را داشتند.

اما گزارش‌ها نشان می‌داد همان زمان هم افرادی بودند که کارت ملی خود را اجاره نمی‌دادند بلکه در صف صرافی می‌ماندند و نوبت خود را می‌فروختند.

اسفند سال ۹۷ هم برخی از ایستادن در صف خرید گوشت درآمد کسب می‌کردند. زمانی که اختلاف قیمت گوشت در بازار آزاد و دولتی زیاد بود. همان زمان باشگاه خبرنگاران جوان گزارشی منتشر کرده بود که نشان می‌داد ایستادن در صف‌های گوشت تنظیم بازار و خرید آن برای فروش مجدد به قیمت بالاتر در سطح شهر به مراکز خدماتی و گردشگری تبدیل به یک شغل موقت شده است.
 

کد خبر 610494 برچسب‌ها وزارت بهداشت و درمان كرونا در ايران واکسیناسیون واکسن کرونا

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: وزارت بهداشت و درمان كرونا در ايران واکسیناسیون واکسن کرونا ایستادن در صف تزریق واکسن واکسن کرونا صف واکسن هزار تومان آنها در صف او می گوید کارت ملی یک بار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۷۱۰۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!

شوک کرونا باعث گسترش دورکاری در اکثر کشور‌ها شد. حال پس از گذر از این همه‌گیری، اندکی از حجم دورکاری‌ها کم شده است؛ اما مزیت‌های آن باعث شده است که تعادل جدیدی میان کار و زندگی ایجاد شود. مطالعات جدید نیز نشان می‌دهد، می‌توان تعطیلات یا دورکاری نیروی کار را به نحوی تنظیم کرد که نه تنها اثر منفی در عملکرد اقتصادی نداشته باشد، بلکه باعث بهبود رفاه خانوار‌ها شود.

به گزارش دنیای اقتصاد؛ یک مطالعه جدید از صندوق بین‌المللی پول، اثرات کاهش زمان رفت و آمد بر افزایش رفاه را تایید کرده است. همچنین یک گزارش در اکونومیست نیز شکل جدید دورکاری در اقتصاد آمریکا را مورد بررسی قرار داده که باعث بهبود وضعیت زندگی افراد شده است.

در هفته‌های اخیر، بحث تعطیلات دو روزه در ایران مطرح شده است که بسیاری از کارشناسان بر مزایای اجرایی شدن آن تاکید می‌کنند؛ بنابراین می‌توان همسو با عصر جدید پساکرونا، در اقتصاد ایران نیز تعادل جدیدی میان کار و زندگی تعریف کرد.

یک پژوهش انجام‌شده توسط صندوق بین‌المللی پول نشان داده است که کاهش ساعات رفت‌وآمد برای کار یکی از والدین می‌تواند اثری مثبت معادل ۱.۵ تا ۴.۵ درصد میزان مصارف خانوار برای آن خانواده داشته باشد. این پژوهش در زمانی که مباحثه در رابطه با ویکند دو روزه در کشور بالا گرفته است، می‌تواند دلالت‌های مثبتی را در حمایت از این طرح داشته باشد. پژوهش صندوق بین‌المللی پول اثر مثبت رفاهی انواع دورکاری را که می‌تواند رفت‌وآمد افراد را کاهش دهد، ارزیابی کرده است.

اثر کرونا بر کاهش زمان رفت‌وآمد‌ها

همه‌گیری کووید-۱۹ به روش‌های بی‌سابقه‌ای دنیای کار را تغییر داده است؛ به‌طوری که کار از راه دور یا دورکاری به‌عنوان یک نوع مهم کار در بازار‌های کاری دنیا مورد توجه قرار گرفته است. با گسترش دورکاری، شیوه کار، مکان انجام کار و ساختار آن تغییر داده شده و هنجار‌های سنتی در مورد زمان کار، رفت‌وآمد و تعادل بین کار و زندگی به چالش کشیده شده است.

توانایی دورکاری به‌طور قابل توجهی زمان رفت‌وآمد را کاهش می‌دهد یا حتی به‌طور کامل آن را حذف می‌کند، یک جزء تقریبا بزرگ از روز کاری که می‌تواند به فعالیت‌های دیگر اختصاص یابد. این تغییر در الگو‌های کار و رفت‌وآمد به تنهایی بر کارگران تاثیر نمی‌گذارد؛ اما می‌تواند تصمیمات کل خانواده را تغییر دهد.

دورکاری یکی از والدین می‌تواند به‌طور قابل توجهی بر تخصیص زمان دیگری تاثیر بگذارد؛ میزان اثرگذاری این زمان ذخیره‌شده بستگی به این دارد که زمان پس‌انداز شده، چگونه صرف می‌شود. با وجود مطالعات بسیاری که در مورد تغییرات در الگو‌های کاری و تخصیص زمان به دلیل همه‌گیری انجام شده است، پویایی‌های مرتبط بین همسران و پیامد‌های رفاهی گسترده‌تر این پویایی‌ها نسبتا ناشناخته باقی مانده است.

هدف پژوهش انجام‌شده توسط صندوق بین‌المللی پول این بوده است که با تحلیل چگونگی تغییر تخصیص زمان در دوران پس از همه‌گیری، با در نظر گرفتن تغییرات بر اساس جنسیت و شغل افراد، به این حوزه مطالعاتی توسعه‌نیافته کمک کند.

در این پژوهش از داده‌های نظرسنجی استفاده از زمان آمریکا (ATUS) استفاده شده است، یک نظرسنجی جامع که توسط اداره آمار کار ایالات‌متحده انجام شده است و نحوه تخصیص زمان افراد در ایالات‌متحده را در فعالیت‌های مختلف ارزیابی می‌کند. داده‌های ATUS نشان می‌دهد قبل از همه‌گیری تفاوت‌های قابل‌توجهی در تخصیص زمان بین مردان و زنان وجود دارد.

به‌طور کلی مردان ساعت‌های بیشتری کار می‌کنند و بیشتر از زنان در رفت‌وآمد هستند. پس از همه‌گیری، کاهش قابل توجهی در زمان رفت‌وآمد کارگران در مشاغل دورکار شناسایی شده است که به ۱.۷ ساعت در هفته برای مردان و ۱.۲ ساعت در هفته برای زنان می‌رسد. علاوه بر این، بررسی‌های این پژوهش حاکی از کاهش بیش از یک‌ساعت در هفته در ساعات کاری مردان است، با این حال تغییر قابل توجهی در ساعات کاری زنان مشاهده نمی‌شود.

نتایج پژوهش چه می‌گوید؟

بررسی‌ها نشان می‌دهد دستاورد‌های رفاهی قابل توجهی با کاهش زمان رفت‌وآمد به‌دست می‌آید و این دستاورد‌ها برای خانواده‌هایی که کاهش بیشتری را تجربه می‌کنند، بیشتر است. هنگامی که حداقل یکی از همسران در یک شغل از راه دور کار می‌کند، سود کل رفاه از ۱.۵ تا ۴.۵ درصد در معادل مصرف متغیر است.

این سود مخصوصا برای زوج‌هایی که هر دو طرف در مشاغل دورکار، کار می‌کنند مشهود است؛ زیرا زن و شوهر هر دو از این تغییر سود می‌برند. دومین سود بزرگ را زوج‌هایی در یافت می‌کنند که شوهر در شغلی از راه دور کار می‌کند و کمترین سود زمانی مشاهده می‌شود که زن در یک شغل دورکار مشغول شده است.

دلالت‌های این پژوهش برای ایران چه می‌تواند باشد؟

دورکاری به‌عنوان یک گزینه کاری در بسیاری از محیط‌های کاری ایران نیز در دوران همه‌گیری به‌صورت گسترده اجرایی شد. کسب‌وکار‌های فراوانی به صورت دورکار به پیشبرد اهداف خود پرداختند؛ با این حال، با پایان همه‌گیری و بازگشایی پس از آن، اغلب کسب‌وکار‌ها به شیوه حضوری کار کردن بازگشتند.

بررسی‌های این پژوهش نشان می‌دهد دورکاری در بسیاری از کسب‌و‌کار‌ها می‌تواند مازاد رفاهی را برای کارکنان شرکت‌ها ایجاد کند که بدون هزینه مشخص مالی برای کارفرماست. البته این مساله در این پژوهش مورد بررسی قرار نگرفته که دورکاری چه اثری بر بهره‌وری کسب‌وکار‌ها می‌گذارد، با این حال اثر رفاهی این شیوه کار و جذابیت آن برای نیروی کار اثبات شده است.

به‌خصوص در شرایطی که رفت‌وآمد در شهر‌های بزرگ هزینه‌های زیادی را چه به لحاظ زمانی و چه به لحاظ مالی بر افراد تحمیل می‌کند.

دلالت مهم دیگر این پژوهش را می‌توان اهمیت کاهش رفت‌وآمد‌ها و فراغت کارکنان از کار، با کاهش ساعت کاری دانست. مدت‌هاست در کشور ما، صحبت‌ها در رابطه با ویکند یا آخر هفته دوروزه بالا گرفته است. به نظر می‌رسد دو روزه شدن تعطیلات آخر هفته، حتی اگر منجر به کاهش ساعات کاری نیروی کار نیز شود، اثر رفاهی مثبتی را برای جامعه خواهد داشت.

پژوهش‌هایی که در رابطه با اثر ویکند دوروزه بر میزان بهره‌وری کسب‌وکار‌ها انجام شده است، تاکید دارند که این شیوه از توزیع روز‌های تعطیل اثر منفی بر بهره‌وری کسب‌وکار‌ها ندارد و چه بسا با تقویت وضعیت روحی نیروی کار، منجر به رشد بهره‌وری کسب‌وکار‌ها نیز بشود.

دیگر خبرها

  • واکسن‌های آسترازنکا از سراسر جهان جمع‌آوری می‌شوند
  • کسانی که واکسن آسترازنکا تزریق کرده‌اند بخوانند | این واکسن کرونا خونمان را لخته کرده است؟
  • واکسن های کرونا آسترازنکا از بازار جهانی جمع شد
  • فروش بلیت فوق‌العاده قطار مشهد، از امروز ۹ صبح
  • آغاز فروش بلیت قطارهای فوق‌العاده مشهد از امروز
  • فروش بلیت فوق‌العاده قطار مشهد، از فردا ۹ صبح
  • رونمایی از «شب آبستن» در نمایشگاه کتاب تهران
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • جزئیات جدید از دزدیده شدن دختر ۴ ساله کلاله‌ای؛ کارگر ۳۵ ساله قصد فروش یسنا را داشت
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!